Lasersnijwerk

Wanneer u dik materiaal heeft dat bewerkt moet worden met lastige vormen, is het verstandig om te kiezen voor lasersnijwerk. Met deze techniek worden vormen moeiteloos uit metaal gesneden. 

Voordelen van lasersnijden

Het materiaal wordt efficiënt verwerkt en het snijden verloopt snel en soepel, zonder dat er extra gereedschap nodig is. Daardoor kunnen wij het eindproduct snel en tegen lage kosten opleveren.

Een ander voordeel is dat de straal zo dun is als mensenhaar. Dit maakt zeer verfijnd snijwerk mogelijk en voorkomt structuurschade aan het materiaal. 

Ook het maken van uitslagen in dikkere materialen is geen enkel probleem. Of het nu gaat om kleine of grotere series, met onze lasersnijmachine kunnen we elke opdracht aan. Door de aanwezigheid van een automatische wisseltafel kunnen we de machine alvast de volgende plaat laten snijden op het moment dat de andere net gesneden is.

Ook de afwerking van de randen behoeft vaak minder werk vergeleken met gestanste uitslagen. Al blijft ook het ponsen voor sommige toepassingen de efficiëntere oplossing ten opzichte van lasersnijden. Wilt u weten welke oplossing het beste is voor uw product, neem dan contact met ons op.

AFA heeft alles in huis!

Wij kunnen u niet alleen helpen met lasersnijwerk, maar ook met al uw andere opdrachten voor metaalbewerking. Bekijk onze projecten voor voorbeelden.